Tele-salariati si Tele-munca in videochat

Nu am vrut sa mai public nimic pe blogul asta , dar pur si simplu nu ma pot abtine cand vad cate se intampla in Romanica noastra. Astazi in tot internetul a vuit o singura stire : aceea despre tele-salariati si tele-munca , sunt sigura ca ati vazut-o daca ati citit ziarele azi. Guvernul legalizeaza videochatul . Urmeaza si prostitutia si apoi si drogurile, ca sa fim o tara cu adevarat open-mind.

Dar cum adica legea tele-salariati si tele-munca ? Cum adica se legalizeaza videochatul? PAi videochatul nu era legal pana acum? Intreb pentru ca eu cand am ajuns la videochat la Studio 20 mi s-a spus foarte clar de la inceput ca e o activitate legala si ca o sa primesc un contract de munca . Contractul bineinteles ca nu l-am vazut niciodata , dar el chipurile ar fi existat undeva in arhiva lor (pe dracu).

Ce inseamna mai precis legea cu tele-salariati si cu tele-munca ? Pai e foarte simplu : angajatorul (pleaba) isi poate desfasura activitatea de acasa, folosind tehnologia informatiei si comunicatiilor .

Totusi angajatorii care vor tele-salariati pentru tele-munca trebuie sa le asigure sanatatea si securitatea al locul unde se va desfasura tele-munca . Si asta nu e tot!!!!!! Tot ei trebuie sa asigure si sa intretina echipamentele necesare (in cazul videochatului este vba despre lumini , calculatoare performante etc.) .

Pe scurt, tele-munca este munca la distanta , zic eu. Adica in cazul videochatului, modelele de videochat care fac asta de acasa .

Scrisoare deschisa catre Studio 20 : asta nu inseamna ca daca aveti oameni care fac tele-munca NU TREBUIE sa le faceti contract LEGAL , asta nu inseamna ca nu trebuie sa ii platiti pe oamenii aia care muncesc pentru voi , asta nu inseamna ca trebuie sa le opriti 60% din cat castiga !!!!! (a trebuit sa explic si pentru domnii care nu prea inteleg care e treaba cu tele-munca si tele-salariati in cazul videochatului)

Puteti citi aici mai multe despre tele-munca , si pe Adevarul.ro : https://www.avocatnet.ro/content/articles/id_45779/avocatnet.html


Bafta multa , dragii mei tele-salariati !!!!

Comments

  1. Asta este un bullshit ce vor ăștia să facă cu tele-munca !! Si videochat-ul nu este legal in România si nu o sa fie niciodata

    ReplyDelete
  2. Va duceti la videochat sa faceti bani, va expuneti si apoi tot voua nu convin regulile... daca v ati asumat acest loc de munca, mergeti pana la capat si nu va mai vaitati

    ReplyDelete
    Replies
    1. Spune cineva care evident nu stie ce inseamna sa fii model videochat si despre volumul de munca necesar pt a face banii aia despre care scriu toate site-urile....

      Delete

Post a Comment

STUDIO 20

Popular Posts